onsdag 26 november 2014

Det börjar lacka mot jul...

För idag är det bara fyra veckor kvar tills det faktiskt är julafton! Vid den här tiden om fyra veckor har vi klarat av en massa julmat, Kalle Anka, besök av tomten (för alla har väl varit snälla?!?) och alla paketen har blivit öppnade av förväntansfulla barn (och vuxna förstås)!

Just nu smids det planer och smusslas en del. Första omgången lussekatter ligger i frysen, pepparkakshusen är monterade (jaja, taken har fortfarande inte fått några minismarties...), amaryllisarna ska snart plockas in från uterummet så de hinner slå ut. Till helgen ska alla stjärnor och ljusstakar fram och på måndag ska paketkalendern vara klar.

Paketkalendern... den flyttade in i vårt hus och våra traditioner förra året. Jag ville göra den för hela familjen så vi satte upp ett schema, här kommer årets;


Första dagen får alla ett litet paket, sen kör vi i storleksordning (minst först) förutom fredag och lördag, då får båda barnen. Även julafton får båda barnen. Vi hjälps åt att fixa innehållet i paketen, ibland kan det vara en liten sak, en peng eller en upplevelse! Denna helgen kommer allt att fixas!
Förra året la vi fram några paket i taget under en liten glittergran (fast jag ser på bilden nu att vi nog la fram nästan allt på en gång...)  . Först morgonen såg det ut såhär!


Dags att fortsätta planeringen så att vi hinner fixa allt och inte missar något som ska fixas!

2 kommentarer:

  1. Så det är här du håller till! Var inne för att kolla din scrapblogg, ibland så händer det...

    SvaraRadera
  2. Japp, sitter just nu vid scrapbordet och väntar på att det ska hända!

    SvaraRadera