torsdag 26 februari 2015

Fryst chokladcheesecake

Förra helgen slog vi ihop tre födelsedagar och firade hemma hos päronen i Kalmar. Först en hemmagjord pizza och sen en fryst chokladcheesecake på det! Här kommer receptet på cheesecaken!

Fryst chokladcheesecake

Botten;
1/2 paket Digestive kex
knappt 50 g smör

"Glassen";
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 g Marabou mjölkchoklad
300 g Philadelphiaost

Tryffel;
200 g Marabou mjölkchoklad
1/2 dl grädde
30 g smör

Mixa eller smula kexen, smält smöret och blanda allt. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant och ställ svalt.

Smält smöret till tryffeln och blanda i grädden. Lägg därefter i några bitar choklad i taget och rör runt så att de smälter, fortsätt tills all choklad har smällt. Ställ undan för att svalna.

Separera de tre äggen och lägg gulorna i en bunke och vitorna i en bunke. Blanda i socker, vaniljsocker och Philadelphiaosten i bunken med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt, du ska kunna vända skålen uppochner utan att något rinner ut! Häll över äggulenblandningen i den vispade äggvitan och blanda försiktigt runt.
Riv chokladen och vispa grädden, häll därefter ner den rivna chokladen i grädden och blanda runt. Häll nu försiktigt över chokladgräddblandningen i bunken med äggblandningen och vänd försiktigt runt med en slickepott eller liknande. Ta fram formen och häll all "glassblandning" över bottnen. Häll därefter försiktigt ut tryffeln över "glassen" och ställ direkt i frys i 4-6 timmar. Ta fram ca 15- 20 minuter innan det är dags att servera.

Man kan också testa att lägga på tryffeln direkt innan servering och då borde det bli lättare att smeta ut och få ett jämt lager, men jag tycker att det funkade bra att hälla direkt ur kastrullen!

Med en jordgubbe i mitten blir det lite mer färg!


Ja tryffellagret blev inte jämntjockt, men det gör inget!

Nästa gång ska jag testa med någon av Marabous smaksatta choklader, tex Apelsinkrokant, Mintkrokant, Daim eller den nya med smak av Japp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar