torsdag 15 oktober 2015

Pulled chicken - en riktig favorit!

Vi har sedan länge kört med pulled pork här hemma, innan det blev "trendigt" och man kunde hitta recept och till och med tillagad som bara var att värma. Men för dryg ett år sedan började vi även med pulled chicken med en helt annan kryddning! Här kommer mitt bästa recept på pulled chicken;

6-8 personer

2 msk spiskummin
2 tsk koriander
2 tsk ancho chili
2 tsk rökt paprikapulver
4 msk muskavadosocker
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
900-1000 g kycklinglårfilé
1 stor solovitlök
1 kruka koriander (eller 2 krukor om du älskar koriander eller om du bara får tag på små koriandrar)
2,5 dl hönsbuljong

Sätt ugnen på 175°C
Blanda alla torra kryddor i en skål, lägg sedan kycklingbitarna, en i taget i kryddblandningen och se till så att kryddningen täcker hela biten. Lägg sedan de kryddade bitarna i en ugnssäker gryta (blir det kryddblandning över så häll den över kycklingen). Pressa vitlöken direkt över kycklingen, hacka koriandern och lägg över kycklingen. Häll över lite flytande smör. Sätt på lock på grytan och ställ i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Blanda under tiden till buljongen. Ta ut grytan och häll buljongen över kycklingen, lägg på locket och ställ in i ugnen i ytterligare 1 1/2 timme.
Drag sedan isär kycklingen och blanda ihop allt (tycker du att det är för mycket vätska i grytan kan du ta upp en kycklingbit i taget och lägga över i en annan gryta innan du drar isär kycklingen men tänk då på att hälla över en del av vätskan och alla kryddorna över din kyckling).  

Vi serverar kycklingen med en massa grönsaker, lite riven ost i pitabröd eller i stora salladsblad! Mannen gillar att ha creme fraiche eller någon barbequesås till men för mig är smaken i kycklingen alldeles perfekt!

Kycklingen som blir över använder vi nästa dag och gör quesadillas av.

På väg in i ugnen!

Serverat i salladsblad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar